Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojástekercs párolt brokkolival

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tekercshez:
  • 8 egész tojás
  • őrölt fehérbors
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg vékonyra szelt paprikás szalámi vagy kolbász
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gomba pirítva
  • A brokkolihoz:
  • 1 húsleveskocka
  • csipet só
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál friss kapor
  • 2 szelet citrom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 rózsáira szedett brokkoli
  • 1 evőkanál liszt vagy étkezési keményítő
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A brokkolit a leveskockával és a fűszerekkel, valamint a citromkarikával és olívaolajjal ízesített vízben megpárojuk. Amikor kész, kiszedjük a brokkolit és a citromkarikákat, majd a hátramaradt levet besűrítjük a liszt és tejföl keverékével.

    A tekercshez a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, habverővel simára keverjük. Kikent, sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30-as tepsibe öntjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.

    Jó meleg sütőben addig sütjük, amíg pirosodni kezd a teteje. Ha kész, konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megfordítjuk, hogy a petrezselymes része legyen felül.

    Kirakjuk a szalámival, majd elosztjuk rajta a párolt gombát. Az egészet lefedjük a vékonyra szelt sajttal, és feltekejük.

    Szeletelve tálaljuk a párolt brokkolival, a szószt külön kis tálkában kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin