Elkészítés: A brokkolit a leveskockával és a fűszerekkel, valamint a citromkarikával és olívaolajjal ízesített vízben megpárojuk. Amikor kész, kiszedjük a brokkolit és a citromkarikákat, majd a hátramaradt levet besűrítjük a liszt és tejföl keverékével.
A tekercshez a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, habverővel simára keverjük. Kikent, sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30-as tepsibe öntjük, és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Jó meleg sütőben addig sütjük, amíg pirosodni kezd a teteje. Ha kész, konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megfordítjuk, hogy a petrezselymes része legyen felül.
Kirakjuk a szalámival, majd elosztjuk rajta a párolt gombát. Az egészet lefedjük a vékonyra szelt sajttal, és feltekejük.
Szeletelve tálaljuk a párolt brokkolival, a szószt külön kis tálkában kínáljuk.