Tojássaláta

default user icon
3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 1 csomag retek
  • fél kígyóuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 2 dl kefir
  • fél citrom leve
  • 1 kávéskanál csípős mustár

Elkészítés

    Elkészítés: A tojást hideg sós vízben feltesszük főni, a forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, megtisztítjuk, és hagyjuk kihűlni.

    A retket megmossuk, szárazra töröljük, és gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és héjastól ugyanolyan csíkokra aprítjuk, mint a retket. A petrezselymet, a snidlinget leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, és felaprítjuk.

    Tálban simára keverjük a kefirt, hozzáadjuk a citromlét és a mustárt. Sóval, borssal megszórjuk, és belekeverjük a zöldfűszereket is. Beleforgatjuk a retket és az uborkát. A tojások felét kockára aprítjuk, és lazán összekeverjük a salátával. Kb. fél óra hosszat lefedve, hűtőben érleljük.

    A maradék négy tojást negyedekre vágjuk, és tálaláskor ezzel díszítjük a salátát.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek