Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojássaláta sajtkosárban

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6-8 kosárkához:
  • 20 dkg sajt
  • 6 db főtt tojás
  • 1 db édes alma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál csemege reszelt torma
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • cukor (ízlés szerint)
  • csipet só
  • snidling (el is hagyható)

Elkészítés

    Elkészítés: A sajtot reszeljük le, osszuk 6-8 részre. Én edami sajtot használtam, de trappista vagy füstölt sajt is jó hozzá. Sütőpapírból vágjunk ki egy 8-10 cm átmérőjű kört, majd tegyünk rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Tegyük be a mikróba, és pizzasütő fokozaton süssük 2 perc alatt világos színűre. (Ha nincs a mikrón pizzasütő fokozat, akkor sütőben magas hőfokon süssük meg.) A mikróból kivéve rögtön fordítsuk rá egy pohárra, majd húzzuk le a sütőpapírt, és kézzel formázzuk meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell a sajttal dolgozni, mert hamar kihűl, megkeményedik. Az elkészült kosárkát tegyük félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járjunk el.

    A keményre főtt tojásokat vágjuk félbe, emeljük ki a sárgáját. A sárgákat villával nyomkodjuk össze, a fehérjét pedig vágjuk kisebb kockákra. Az almát pucoljuk meg, távolítsuk el a magházat, vágjuk fel kisebb kockákra. Egy tálba tegyük bele az összenyomkodott tojássárgát, adjuk hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót és ízlés szerint cukrot, majd keverjük alaposan össze, krémes masszát kell kapnunk. Ezután adjuk hozzá a felkockázott tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverjük össze, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

    Tálalás előtt töltsük meg a sajtkosárkákat a tojássalátával, és így kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin