Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojássaláta sajtkosárban

30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, és 6-8 részre osszuk. Én edami sajtot használtam, de trappista vagy füstölt sajt is jó hozzá.
  2. Sütőpapírból kivágunk egy 8-10 cm átmérőjű kört, majd rátesszük az előzőleg kiporciózott sajtadagot. Betesszük a mikróba, és pizzasütő fokozaton 2 perc alatt világos színűre sütjük. (Ha nincs a mikrón pizzasütő fokozat, akkor sütőben magas hőfokon süssük meg.)
  3. A mikróból kivéve rögtön ráfordítjuk egy pohárra, majd lehúzzuk a sütőpapírt, és kézzel megformázzuk a még meleg sajtot. Gyorsan kell a sajttal dolgozni, mert hamar kihűl, megkeményedik. Az elkészült kosárkát félre tesszük.
  4. A keményre főtt tojásokat félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük. A sárgákat villával összenyomkodjuk, a fehérjét pedig kisebb kockákra vágjuk. 
  5. Az almát megpucoljuk, a magházat eltávolítjuk, majd felvágjuk kisebb kockákra. Egy tálba beletesszük az összenyomkodott tojássárgát, hozzáadjuk a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót és ízlés szerint cukrot, majd alaposan összekeverjük. Krémes masszát kell kapnunk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan összekeverjük, majd hűtőbe tesszük tálalásig.
  6. Tálalás előtt a sajtkosárkákat megtöltjük a tojássalátával, és így kínáljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss