Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojássaláta medvehagymával

35 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A tojássalátához a tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk.
  2. A krémsajtot egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, és simára keverjük.
  3. A felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, figyelve, hogy a tojás ne törjön ösze.
  4. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd óvatosan átkeverjük, és ízlés szerint pirítóssal vagy friss péksüteménnyel kínáljuk. 

Megjegyzés

Tojássalátát készíthetünk reggelire, vagy kínálhatjuk pl. előételként ropogósra sült kiflikarikákkal. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss