Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojással töltött vagdalt

MME MME
1
75 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A darált sertéshúst 1 egész tojással és 1 tojássárgával, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel jól összekeverjük.

A zsemléket kicsit beáztatjuk a tejbe, később kifacsarjuk, majd a zsemlét is a húsmasszához keverjük.

Egy őzgerincformába rakjuk a húst úgy, hogy a közepébe 8 darab főtt, egész tojást szorosan egymás mellé helyezünk, a tetejére rásimítjuk a maradék húst, végül tojásfehérjével megkenjük, hogy szépen egyben, egészben süljön meg.

Sütés után kihűtjük, deszkára borítjuk, majd felszeleteljük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek