Elkészítés: A darált sertéshúst 1 egész tojással és 1 tojássárgával, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel jól összekeverjük.
A zsemléket kicsit beáztatjuk a tejbe, később kifacsarjuk, majd a zsemlét is a húsmasszához keverjük.
Egy őzgerincformába rakjuk a húst úgy, hogy a közepébe 8 darab főtt, egész tojást szorosan egymás mellé helyezünk, a tetejére rásimítjuk a maradék húst, végül tojásfehérjével megkenjük, hogy szépen egyben, egészben süljön meg.
Sütés után kihűtjük, deszkára borítjuk, majd felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre