Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojással töltött rántott borda

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • őrölt feketebors
  • 4 db főtt tojás
  • 10 dkg reszelt edami sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • A bundázáshoz:
  • 10 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket megmossuk, leszárogatjuk, jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.

A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajtot hozzáadjuk. Sóval, borssal és finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd félbehajtjuk, széleit fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük. Ezután először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva bundázzuk. Aki szereti, a zsemlemorzsába is tehet egy kis reszelt sajtot. Bő, forró olajban 8-10 perc alatt kisütjük. Papírszalvétára szedve a zsiradékot leitatjuk róla.

Köretként párolt rizst és könnyű salátát kínálunk mellé.

Megjegyzés

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott főtt füstölt sonkával is.
- kalmarnemagdi

Ezek is érdekelhetnek

Friss