Elkészítés: Az avokádót félbevágom, magját eltávolítom, a talpánál levágok egy vékony szeletet, serpenyőbe teszem. Sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Beleütöm a tojást, melléteszem a négybevágott paradicsomot, a felvágott bacont, rárakom a kakukkfüvet és a rozmaringot, sózom, borsozom.
190 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20 percig sütöm, majd rászórom a reszelt sajtot, még 10 percig grill fokozaton 200 C fokon pirítom.
Egy tányéron elrendezem a salátaleveleket és az olívabogyókat, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajat, fűszerezem. Erre az ágyra helyezem az avokádót és a paradicsomokat, valamint a sült bacont.
Az avokádót sokan csak nyersen fogyasztják, pedig sütve is finom. Elkészítése egyszerű, de az eredmény nagy élmény. Érdemes kipróbálni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre