Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáspucolási trükk

default user icon
MME
Mindenkivel előfordult már, hogy bajlódott a keménytojás pucolásával, lejött a fehérje egy része is a héjjal együtt. Nem csak csúnya ilyenkor a tojás, de macerás is a művelet. Itt a megoldás!

Vannak mendemondák és praktikák, de nekünk eddig ez vált be biztosan, és húsvét közeledtével aktuális is. Igazi nagymama-praktika, nem is kell hozzá más, csak egy csipet... szódabikarbóna.

Egy lábasba tesszük a tojásokat, felengedjük hideg vízzel, a tűzhelyre rakjuk, hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, és forrástól számítva 9-10 percet főzzünk. Leöntjük róla a forró vizet, hideg vizet eresztünk rá, és néhány perc múlva, amikor már nem túl forró, gyönyörűen meg tudjuk pucolni.

A keménytojásból pedig készítsünk tojássalátát, töltött tojást vagy tojáskrémet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss