Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük.
Kb. 20 percig főzzük a pörköltalapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne). A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
Az elkészült pörköltalapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan megkeverjük, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság is finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.