Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáspörkölt, ahogy Sylvia készíti

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük.
  2. Kb. 20 percig főzzük a pörköltalapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne). A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
  3. Az elkészült pörköltalapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan megkeverjük, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
  4. Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság is finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.

Megjegyzés

Olcsó, ízletes, könnyen elkészíthető étel. A családom nagyon szereti, főzelékek mellé is szívesen készítem! - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss