Tojáspörkölt, ahogy Sylvia készíti

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • 1 tk Piros Arany
  • bors
  • kömény

Elkészítés

    1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük, megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük.
    2. Kb. 20 percig főzzük a pörköltalapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne). A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk.
    3. Az elkészült pörköltalapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk. Óvatosan megkeverjük, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.
    4. Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság is finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.

Megjegyzés

Olcsó, ízletes, könnyen elkészíthető étel. A családom nagyon szereti, főzelékek mellé is szívesen készítem!

Malmos Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hideg László 3 hónappal ezelőtt
Szóval, a fokhagyma meg a kömény nem kell bele, kéne viszont egy kis paradicsomlé.puszi!

Hasonló Receptek

Magazin