Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtve felkockázzuk. A tartármártás hozzávalóit összevegyítjük, óvatosan belekeverjük a tojást, a lereszelt hagymát, a felaprózott párizsit, az összevagdalt petrezselyemzöldjét és egy kevés ételízesítőt.
Ezután összedolgozzuk az 1 dl vízben felfőzött, majd kihűtött (vigyázzunk, hogy ne keményedjen meg) zselatinnal.
A masszát végül 2 őzgerincformába öntjük, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor szépen szeletelhető. Pirítóshoz, előételként vagy vacsoraként, illetve sült hús mellé is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre