Elkészítés: A burgonyát és a tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Az olívaolajat a mustárral, sóval, porcukorral, az ecettel, a felaprított petrezselyemmel és a karikára vágott hagymával összekeverjük.
Egy jénaiba rétegezzük a burgonyát picit megsózva, a tojást kicsit megsózva, jöhet rá 2-3 evőkanál szósz, majd szeletelt paradicsom, uborka, retek, paprika, újra burgonya, tojás, szósz és zöldségek, mindaddig, amíg a hozzávalok el nem fogynak. A tetejére burgonya kerüljön, amit a maradék szósszal meglocsolunk. Egy éjszakát hagyjuk érni.
Sült és rántott húsok mellé ajánlom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre