Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos virslisaláta

Hozzávalók

  • 1 kg virsli (műbeles)
  • 1 fej lila hagyma (nagy)
  • 4 db tojás
  • bors (frissen őrölt)
  • 2 ek olívaolaj
  • 85 dkg tejföl

Elkészítés

    1. A virslit megfőzzük, amikor megfőtt, a műbelet leszedjük róla, majd felkarikázzuk. Lehet juhbeles virslit is használni, bár a fűszerezése miatt kitűnő, az olcsó baromfivirsli is a salátához. A lila hagymát nagyon vékony csíkokra vágjuk és besózzuk. 
    2. A tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk. A sárgáját külön edénybe szedjük, összetörjük villával, és kevés sóval, vagy ételízesítővel valamint olívaolajjal kikeverjük. A tojásfehérjét pedig felcsíkozzuk.
    3. A felszeletelt virslit, a lilahagymát, a tojásfehérjét, a tejfölt, és az átlagosnál több borsot, valamint a kikevert tojássárgáját összekeverjük. Szükség esetén ízesítjük még. Arra jó figyelni, hogy néhány órás hűtőben állás után valószínűleg újra kell fűszerezni. Ez a természetes, ahogy az ízek összeérnek. Kicsit utána kell sózni.

    MAJONÉZES KUKORICASALÁTA >>> 

    FRANKFURTI SALÁTA MÁSKÉPP >>> 

Megjegyzés

A nehéz sülteket feldobja egy könnyű saláta. Akár így is készülhet!

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin