Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkét kivül-belül megsózzuk, a hasüregébe kevés majorannát szórunk.
A zsemléket tejbe áztatjuk, közben egy kevés étolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kifacsart zsemléket, az elkapart májat, a nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A kemény tojásokat felkockázzuk, és nagyon óvatosan ezt is a masszához keverjük. A kész tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, esetleg a combok bőre alá is tehetünk, ha nem találjuk túl gyengének.
A hasüreget bevarrjuk, a tepsibe kevés kis olajat öntünk, a csirkét is átkenjük olajjal, és középmeleg sütőben kb. 3/4 óra alatt készre sütjük. Közben - ha szükséges - kevéske vizet öntünk alá, és a saját levével locsolgatjuk.
Tálalás előtt pientetjük, és a cérnát eltávolítjuk. Friss zöldsaláta és habosra kevert krumlipüré illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre