Tojásos töltött csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 egész csirke és a mája
  • 3 db zsemle
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 2 db nyers tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 dl tej
  • majoranna
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkét kivül-belül megsózzuk, a hasüregébe kevés majorannát szórunk.

    A zsemléket tejbe áztatjuk, közben egy kevés étolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kifacsart zsemléket, az elkapart májat, a nyers tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A kemény tojásokat felkockázzuk, és nagyon óvatosan ezt is a masszához keverjük. A kész tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, esetleg a combok bőre alá is tehetünk, ha nem találjuk túl gyengének.

    A hasüreget bevarrjuk, a tepsibe kevés kis olajat öntünk, a csirkét is átkenjük olajjal, és középmeleg sütőben kb. 3/4 óra alatt készre sütjük. Közben - ha szükséges - kevéske vizet öntünk alá, és a saját levével locsolgatjuk.

    Tálalás előtt pientetjük, és a cérnát eltávolítjuk. Friss zöldsaláta és habosra kevert krumlipüré illik hozzá.

Megjegyzés

Fiatal csirkét válasszunk, és ha le akarjuk rövidíteni a sütési időt, sütőzacskóba téve pároljuk puhára, ha már puha a hús, óvatosan vágjuk fel a sütőzacskót, és pirítjuk készre a csirkét. Én ilyenkor csak a csirkét kenem át egy kis étolajjal, víz meg egyáltalán nem kell hozzá. Szerintem az így készült csirke sokkal zamatosabb.

Virághalmi Ernőné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin