Elkészítés: A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük ki, és vágjuk félbe. A sonkát ízlés szerint daraboljuk fel.
A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra, és vágjuk kisebb darabokra. Enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd adjuk hozzá először a zöldborsót, majd a kukoricát is. Addig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Kisebb tálkákba osszuk el a kihűlt zöldségeket és a sonkát, mindegyik közepére helyezzünk 1-1 félbevágott tojást.
A húslevest forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin feloldódjon, majd szűrjük át, nehogy csomós maradjon.
Az átszűrt levest ezután óvatosan öntsük bele a tálkákba úgy, hogy a zöldségeket és a tojást teljesen ellepje. Hagyjuk hűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből. Én tálaláskor tormás tejszínhabot kínáltam mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre