Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-sonkás zöldségkocsonya

45 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat főzzük keményre, majd hűtsük ki, és vágjuk félbe. A sonkát ízlés szerint daraboljuk fel.

A sárgarépát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel vékonyra, és vágjuk kisebb darabokra. Enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd adjuk hozzá először a zöldborsót, majd a kukoricát is. Addig főzzük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ezután szűrjük le, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Kisebb tálkákba osszuk el a kihűlt zöldségeket és a sonkát, mindegyik közepére helyezzünk 1-1 félbevágott tojást.

A húslevest forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint. Ezután addig keverjük, hogy a zselatin feloldódjon, majd szűrjük át, nehogy csomós maradjon.

Az átszűrt levest ezután óvatosan öntsük bele a tálkákba úgy, hogy a zöldségeket és a tojást teljesen ellepje. Hagyjuk hűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből. Én tálaláskor tormás tejszínhabot kínáltam mellé.

Ezek is érdekelhetnek