Elkészítés: A combszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a főtt tojásokat cikkekre.
Minden hússzeletre 1 sonkacsík és 1 cikk tojás kerül, amit felgöngyölünk, a végeit betűrjük, fogvájóval megtűzzük. Belemártjuk lisztbe, és a forró olajon vagy zsíron hirtelen megsütjük. Ha kész, félretesszük.
A maradék zsiradékon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük. A szalonnazsíron a felkockázott hagymát üvegesre sütjük, majd pirospaprikát teszünk bele, és felengedjük vízzel. Belerakjuk a hústekercseket, a pirított szalonnát, a felszeletelt gombát, sóval, borssal ételízesítővel, majoránnával, babérlevéllel és 1 gerezd fokhagymával ízesítjük.
Amikor elkészült, tejföllel behabarjuk.
Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst adhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre