Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos-sonkás göngyölt hús

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt házi sonka
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 2 keményre főzött tojás
  • bors
  • piros paprika
  • majoránna
  • babérlevél
  • ételízesítő
  • fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A combszeleteket kiklopfoljuk, enyhén sózzuk. A sonkát csíkokra vágjuk, a főtt tojásokat cikkekre.

    Minden hússzeletre 1 sonkacsík és 1 cikk tojás kerül, amit felgöngyölünk, a végeit betűrjük, fogvájóval megtűzzük. Belemártjuk lisztbe, és a forró olajon vagy zsíron hirtelen megsütjük. Ha kész, félretesszük.

    A maradék zsiradékon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük. A szalonnazsíron a felkockázott hagymát üvegesre sütjük, majd pirospaprikát teszünk bele, és felengedjük vízzel. Belerakjuk a hústekercseket, a pirított szalonnát, a felszeletelt gombát, sóval, borssal ételízesítővel, majoránnával, babérlevéllel és 1 gerezd fokhagymával ízesítjük.

    Amikor elkészült, tejföllel behabarjuk.

    Köretként galuskát, főtt tésztát vagy párolt rizst adhatunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin