Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos sonkapástétom ropogós zöldségekkel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg főtt, füstölt sonka
  • 3 db főtt tojás
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerzöld
  • őrölt bors
  • 4 db nyers tojás
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 vékony szelet füstölt szalonna
  • 1 db kisebb méretű kígyóuborka
  • 4 db paradicsom
  • 4 db piros retek
  • 1 dl olíva olaj
  • 4 evőkanál fehér borecet
  • A mártáshoz:
  • rózsabors
  • tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A sonkát, a főtt tojásokat, a kaliforniai paprikát, a zsemlét és a vöröshagymát kockára vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az egyik csokor aprított petrezselymet, a zellerzöldet, sót és borsot, a tojásokat, végül a tejszínt. Összekeverjük, majd szalonnával bélelt sütőformába töltjük, és 180 C-fokos sütőben 30-35 pecig sütjük, majd kihűtjük.

    A salátához az uborkát fél cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomot és a retket pedig cikkekre, és az uborkához adjuk. Meglocsoljuk olívaolaj jal, borecettel, megszórjuk a másik csokornyi petrezselyemzölddel.

    A zöldségeket tányérra halmozzuk, végül ráfektetjük a felszeletelt tojásos sonkapástétomot.

    Körítjük tejszínes rózsabors mártással.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin