Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos rakott karfiol pirított baconnel

MME MME
5/5
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt kb. 10 percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alatt lehűtjük.
  2. Keményre főzünk 4 tojást, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk.
  3. Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
  4. A tejfölt simára keverjük a maradék két tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
  5. Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával. Elrendezzük benne a leszűrt karfiolt és a főtt tojást, rászórjuk a pirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. amíg szép piros lesz.


Megjegyzés

Készítsük el a recept brokkolis változatát is!

Hozzávalók: 4 személyre.

Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss