Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos nudli

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 kg főtt burgonya
  • 20-25 dkg liszt
  • 1-2 fej hagyma
  • 2-3 ek olaj vagy zsír
  • 4 db tojás
  • bors

Elkészítés

    1. A héjában főtt burgonyát áttörjük, elkeverjük a liszttel, 1 tojással és a fűszerekkel. Nudlit formázunk a tésztából, és lobogó vízben kifőzzük.
    2. Időközben a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a maradék 3 felvert tojást, és mielőtt megkötne, beleöntjük a kifőtt, leszűrt nudlit. A nudlikat nem kell öblíteni, tésztaszűrőben kell tartani pár percig, hogy a víz a természetes hő hatására elpárologjon, így nem ragad össze.
    3. Jól átforraljuk, s ha a tojás megköt, már tálalhatjuk is. Ha valaki jobban szereti, akkor kicsit megpörkölhetjük a serpenyőben.

      SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS >>> 

      KRUMPLINUDLI, GNOCCHI, BARACKOS GOMBÓC ÉS A TÖBBIEK >>>

Megjegyzés

A tésztát gombócként is kifőzhetjük, így nem olyan macerás az elkészítés. Jó étvágyat!

balazsjoska
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin