Elkészítés: A nokedlihez a 3 bögre liszthez hozzáadunk 1 bögre langyos vizet, 1 teáskanál sót és 2 tojást. Addig keverjük, amíg rágógumi szerű tésztát nem kapunk.
Egy 5 l-es lábasban vizet forralunk, ha elérte a forráspontját, rakunk bele 1 teáskanál sót. Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a nokedlit, majd ha megfőtt, leszűrjük. (Érdemes olajos vízben kifőzni, hogy szépen elváljanak egymástól.)
Felvágunk 1 fej vöröshagymát, és 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a nokedlit, ráöntünk annyi - előzőleg felvert - tojást, amennyitől szép sárgás színe lesz. (Én személy szerint nagyon tojásosan szeretem, tehát olyan 4-5 darabot rakok rá.) Megsózom, megborsozom, és kész a nokedli.
A salátához 1 liter vízhez teszek 3 evőkanál 20%-os ecetet, apróra vágott 2-3 gerezd fokhagymát, 6 evőkanál cukrot, és ezt addig keverem, amíg el nem olvad a cukor. A megmosott fejessalátát pedig széttépkedem apró darabokra, és megforgatom benne.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre