Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli gazdagon

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

    1.  A lisztet egy nagyobb keverőtálba mérjük. Beleütünk négy tojást, hozzáadunk két evőkanálnyi olajat, egy teáskanálnyi sót. Összekeverjük, majd apránként annyi vizet adunk hozzá, amennyivel még tudunk dolgozni. Fakanállal erőteljes mozdulatokkal simára keverjük a tésztát. A forrásban lévő vízbe (amelybe sót teszünk) beleszaggatjuk a nokedlit, három-négy részletben. Amikor a nokedli feljön a víz tetejére, leszűrjük.
    2. Egy lábasban vagy nagyobb serpenyőben két evőkanálnyi olajat felmelegítünk, a forró olajba beleöntjük a nokedlit, kissé átpirítjuk a tésztát, majd ráütjük a hat darab felvert tojást, és néhány perc alatt készre sütjük.
    3. Az ecetes salátához a fejes salátákat négyfelé vágjuk, az öntet hozzávalóit összerázzuk egy lezárt befőttesüvegben, és tálalás előtt a salátára locsoljuk.

Nézd meg a tojásos nokedli elkészítését videón is:

       


Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport/Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss