Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos nokedli friss fejessalátával

1 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt (esetemben fele fehér tönkölyliszt volt)
  • 10 db tojás
  • víz (amennyit a tészta felvesz, kb. 5 dl)
  • csipet só
  • 7-8 dkg vaj vagy olaj
  • A salátához:
  • 1 db fejessaláta
  • 3 dl víz
  • 1 ek 10 %-os ecet
  • 3 tk cukor
  • 1 mk só

Elkészítés

    1. A lisztbe beleütjük a 2 db tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)
    2. Egy 5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és olvasztott zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes serpenyőbe.
    3. A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert 8 db tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)
    4. Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk. 

      ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TOJÁSOS NOKEDLI - ALAPRECEPT, VARIÁCIÓK ÉS ELKÉSZÍTÉSI TIPPEK! >>> 

      TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gaby53
Muszáj vagyok megosztani a tapasztalatomat a kedves olvasókkal! :) A családom kérésére, újra elkészítettem, - gondoltam - kipróbálom a \"trükköt\", amit már régebben is hallottam, - hogy kb.2 dl. tejjel \"szaporítom\" a felvert tojásokat (hallottam tejföllel is), és úgy öntöttem rá a nokedlire, a kíméletesség kedvéért fehér tönkölybúza lisztből készítettem a tésztát. Szerintem könnyedebb- lágyabb lett, érdemes kipróbálni!

Hasonló Receptek

Magazin