Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli friss fejessalátával

30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztbe beleütjük a 2 db tojást, csipet sót, a hideg vizet hozzáadagolva összekeverjük a nokedlitésztát. (Nem kell nagyon kidolgozni, csak éppen összeálljon és szaggatható legyen.)
  2. Egy 5-6 literes fazékban sós vizet forralunk, galuskaszaggatóval több részletben a forró vízbe szaggatjuk a tésztát. Amikor feljönnek a víz felszínére, tésztaszűrővel kiszedjük, és olvasztott zsiradékra öntjük egy nagyobb tapadásmentes serpenyőbe.
  3. A kifőtt nokedlit a serpenyőben felhevítjük, majd a kevés sóval felvert 8 db tojást egyenletesen ráöntjük, és lefedve, közepes hőfokon óvatosan átkeverve készre sütjük. (Ne sokáig süssük, mert a forró tésztától a nyers tojásöntet hamar megfelelő állagú lesz a nokedlin.)
  4. Kora tavasszal a még nagyon gyenge salátát 4 felé vágjuk, bő vízben jól átmossuk, a víztől lerázva a salátalében megforgatva tálaljuk. 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A TOJÁSOS NOKEDLI - ALAPRECEPT, VARIÁCIÓK ÉS ELKÉSZÍTÉSI TIPPEK! >>> 

    TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss