Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos nokedli fejes salátával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A tojásos nokedli elkészítéséhez vizet forralunk, és megsózzuk.
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
  3. A tésztát ne pihentessük, egyből szaggassuk bele a lobogó, sós vízbe.  Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket, hogy ne tapadjanak össze. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
  4. Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
  5. A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett melegen tartjuk tálalásig. Fejes saláta illik hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss