Tojásos nokedli fejes salátával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 4-5 dl víz
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • A rántottába:
  • 8-10 tojás

Elkészítés

    Elkészítés:
    1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
    2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
    3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
    A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
    4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ferencz-Csibi Enikő 2 évvel ezelőtt
Nekem tetszett így. Finom volt. Köszi a receptet.
B. Erika 3 évvel ezelőtt
Páromnak ízlett, de én aki 5 évente egyszer, ha eszik nokedlit sajnos nem tudtam most sem megszeretni./ Ez nem a recept hibája! :) / Az viszont örvendetes, hogy ennyien-ennyifélén készítitek.
yolee 4 évvel ezelőtt
Én öszvéren csinálom, mert a család fele így, a másik fele úgy szereti. A nokedlit rászedem az 5 tojásból készült gyenge rántottára, majd öntök rá még 5 tojást jól felverve. Na és persze friss salátával. Így mindenki kedvére tettem!! Ahány ház.... nálunk így megy.
Francsicsné Balasa Gabriella 6 évvel ezelőtt
Hoppsza, a párom egyik kedvence! Kösz a recit, a többieknek a hsz-eket, mivel hosszú, tömött sorban az összes variát kipróbálom. Üdv.: Bica :)))
Kiss Virág 7 évvel ezelőtt
Nagyanyám pirított hagymára tette a nokedlit aztán sütötte rá a tojásokat. Ma is ezt készítek!
Burcsa Szilvia 7 évvel ezelőtt
Sziasztok! Az én nagymamám is úgy készíti a tojásos nokedlit,hogy a főtt tojásokat szeli rá.Anyám rá süti. Én nem vagyok mániákus nokedli evő,szerintem így is úgyis jó.
Turza Tamás 7 évvel ezelőtt
Hát én így készítem el és izlik. Köszönöm a receptet.
Éva 7 évvel ezelőtt
Szerintem a 60 dkg liszthez igencsak kevés az 1 db tojás...
pentem 8 évvel ezelőtt
Én mindkét módszert ismerem, és szeretem. Ízre nem sokban különböznek. Apu Így szereti. Sőt: a rántottát kézi krumplinyomóval össze szoktuk törni. Nagyanyám és anyósom a nokedlira teszi a tojást, és megsüti, 1-2-szer megkeverve. Én felváltva. A szupi nagy teflonserpenyőmben szívesen sütöm rá a tojást, de bevallom én nem szeretem félsülten, nyákásan. (anyósom más szót használt rá, de most eszünk, ezt kihagynám - ő úgy szereti.)
Molnár Réka 8 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is a nokedliretojás variációt ismerem, úgy is, hogy előre felverem a tojásokat, de úgy is, hogy elből ráütöm. Viszont nemrég hallottam egy olyan variációt, hogy keményre főzött tojásokat aprítanak fel és azzal keverik össze a nokedlit... egész megdöbbentem tőle. Errefelé (Mátra déli oldala) így ismerik. Még nem próbáltam, de biztos jó lehet.

Hasonló Receptek

Magazin