Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos nokedli fejes salátával

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg búzaliszt (BL55)
  • 4 db tojás
  • 1,2 dl víz
  • 2 csipet só
  • bors
  • 2 ek vaj
  • 0,4 dl almaecet
  • 2 tk méz
  • 1 db fejes saláta

Elkészítés

    1. A nokedlihez felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd a lisztet, 2 db tojást, a vizet és a sót egy edénybe mérjük, majd ruganyosra keverjük a tésztát egy fakanállal (ha túl keménynek bizonyulna a tésztánk szódavízzel tudjuk lazítani a szerkezetét). Ezután nokedliszaggatóval a lobogó, enyhén sós vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha a nokedlik feljöttek a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük őket. A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze, és egy kevés étolajjal is összekeverhetjük.
    2. A maradék tojásokat feltörjük, majd villával kissé felverjük, és sóval és borssal ízesítjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk vajat, majd ezen közepesen lágyra megsütjük a tojást, mintha csak rántottát készítenénk.
    3. A kész rántottát összeforgatjuk a megfőtt nokedlivel és frissen tálaljuk.
    4. Mellé frissítő fejes salátát kínálunk – amit egy kevés mézből és almaecetből készített öntettel csorgatunk meg. (A mézet addig keverjük az ecetben egy kisméretű kanállal amíg az felolvad benne, majd az ecettel megegyező mennyiségű vízzel hígitjuk az öntetet).

    KÖNNYŰ SALÁTÁK CSIRKÉVEL: 11 KÍMÉLŐ, MÉGIS LAKTATÓ SALÁTARECEPT! >>>

    A TÖKÉLETES NOKEDLI TITKA - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>>

    EGYTÁLÉTELEK DOLGOS MINDENNAPOKRA >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin