Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos nokedli fejes salátával

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1-1,5 dl víz (ahogy szükséges)
  • olaj
  • 1 ek tejföl
  • 15 dkg füstölt szalonna (vagy sonka)
  • A salátához:
  • 1 fej saláta
  • 1 ek ecet
  • 3-4 dl víz
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só

Elkészítés

    1. A liszet, 1 db tojást, a vizet és 2 csipet sót összekeverjük egy tálban. Egy lábosban sós vizet forralunk, 1 ek olajat adunk hozzá, majd ha forrni kezd, beleszaggatjuk a nokedlit. Amikor feljönnek a víz tetejére, kiszedjük őket és félrerakjuk.
    2. Egy tálban felverjük a maradék tojást a tejföllel, és ízlés szerint megsózzuk. Felteszünk egy nagyobb serpenyőt, kis olajat vagy zsírt adunk hozzá, és beletesszük a felkockázott szalonnát vagy sonkát.
    3. Miután megpirult, beleöntjük a nokedlit, összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és addig kevergetjük, amíg a tojás egy kicsit megszilárdul.
    4. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, majd lecsepegtetjük. Az ecetet összekeverjük vízzel, a cukorral és a sóval, majd beleteszük a salátaleveleket, és a tojásos nokedli mellé kínáljuk.
       

      TOJÁSOS NOKEDLI, SPECLI ÉS HALUSKA - 11 ELLENÁLLHATATLAN GALUSKARECEPT >>>

      TOJÁSOS NOKEDLI, A TAVASZ ÉTELE >>>

      18 TOJÁSOS TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin