Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos krokett

40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A főtt tojást lereszeljük vagy késes aprítóval felaprítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és az egészet alaposan összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.
  2. Nedves kézzel rudakat formálunk belőle, majd a felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. A kroketteket forró, bő olajban süssük aranysárgára.

Ezek is érdekelhetnek

Friss