Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos-medvehagymás nokedli kolbásszal

Hozzávalók

  • 5 dkg szalonna (füstölt)
  • 3 szál újhagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 6 db tojás
  • bors
  • 5-6 levél medvehagyma
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • olaj (vagy zsír)
  • A káposztasalátához:
  • 1 fej káposzta
  • kömény(őrölt)
  • bors
  • cukor
  • ecet

Elkészítés

    1. A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
    2. Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt nokedlit és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
    3. A káposztasalátához a káposztát - miután a külső leveleitől megszabadítjuk - alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből és hideg vízből ízlés szerint, majd felöntjük vele a káposztát addig, hogy ellepje. Jól összekeverjük, és a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei. A tojásos-medvehagymás nokedli mellé tálaljuk.

    TOJÁSOS NOKEDLI FEJES SALÁTÁVAL>>> 

    MEDVEHAGYMÁS NOKEDLI PARMEZÁNNAL>>> 

    ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL>>> 

Megjegyzés

Ez az étel a tojásos nokedli turbósított változata. Káposzta helyett friss salátával is tökéletes.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin