Tojásos egybefasírt

default user icon
1 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 4 tojás + 1 tojás
  • 1 zsemle (vagy szikkadt kenyér)
  • 1 kisebb hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket beáztatjuk vízbe vagy tejbe (a tejtől omlósabb, puhább lesz). Keményre főzünk 4 tojást. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

    A darált húst összegyúrjuk a kiszorított zsemlével, 1 tojással, sóval, fokhagymával, borssal és a petrezselyemzölddel. Egy tálba tesszük az apró hagymát, olajat és egy nagyon kevés vizet. A hús egy részét kinyújtjuk egy lapítóra, a közepére helyezzük a kihűlt, megpucolt főtt tojásokat, és ráhelyezzük egyenlően a megmaradt húst. Áthelyezzük a kiolajozott tálra, és előmelegített sütőbe toljuk.

    Kb. 30 perc alatt megsül, de közben gyakran locsoljuk meg a levével.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Dikácz Andrea 2 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, szerencse, hogy dupla adaggal kezdtem. :)

Hasonló Receptek

Magazin