Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Tojásos egybefasírt

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tojásos egybefasírt

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 81
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 4 tojás + 1 tojás
  • 1 zsemle (vagy szikkadt kenyér)
  • 1 kisebb hagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • fokhagyma
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zsemléket beáztatjuk vízbe vagy tejbe (a tejtől omlósabb, puhább lesz). Keményre főzünk 4 tojást. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.

A darált húst összegyúrjuk a kiszorított zsemlével, 1 tojással, sóval, fokhagymával, borssal és a petrezselyemzölddel. Egy tálba tesszük az apró hagymát, olajat és egy nagyon kevés vizet. A hús egy részét kinyújtjuk egy lapítóra, a közepére helyezzük a kihűlt, megpucolt főtt tojásokat, és ráhelyezzük egyenlően a megmaradt húst. Áthelyezzük a kiolajozott tálra, és előmelegített sütőbe toljuk.

Kb. 30 perc alatt megsül, de közben gyakran locsoljuk meg a levével.

Megjegyzés:

A receptet Kingaada, a fotót Kicsiteki küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. május 27. (kedd) 14:05
    Nagyon finom lett, szerencse, hogy dupla adaggal kezdtem. :)
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tejszínes-currys cukkinikrémleves pirítóssal Tejszínes-currys cukkinikrémleves pirítóssal
Nagyi pudingos kalácsa Nagyi pudingos kalácsa
Cukkinis-pestós penne mozzarellával Cukkinis-pestós penne mozzarellával
Karamellizált füge Karamellizált füge
Ricotta fagylalt rummal Ricotta fagylalt rummal
Mentás-uborkás frissítő ital Mentás-uborkás frissítő ital
Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka Tejszínes-túrós-gyümölcsös kocka
Vargánya-fasírt Vargánya-fasírt
Tökfőzelék rántás nélkül Tökfőzelék rántás nélkül
Szalonnás-tejfölös tócsni Szalonnás-tejfölös tócsni
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122490_padlizsanos-lepeny-110.jpg Padlizsános paradicsomlepény

Van, hogy az ember sokat töri a fejét, milyen fogás is kerüljön a tányérra, és van, amikor szinte magától adódik, milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122484_kurtos-kalacs-110.jpg Kürtőskalács, dorongfánk, botratekercs

A kürtőskalács megkerülhetetlen eleme az összes majálisnak, elképzelhetetlen nélküle bármilyen kirakodóvásár vagy fesztivál, nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122449_auguztusi-110.jpg Augusztusi gasztroprogramok

Augusztusban egyértelműen a boré és a Balatoné a főszerep. A sokféle boros és balatoni fesztivál mellett azért megtaláljuk még az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122454_sziciliai-110.jpg Az izgalmas szicíliai konyha

A közel 5 millió lakost számláló legnagyobb földközi-tengeri sziget kalandos és számos hódításról tanúskodó története határozott…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122430_gorenje-110.jpg Vajon meddig marad friss a hűtőben a vasárnapi ebédünk?

Azt már biztosan kimondhatjuk, van különbség hűtés és hűtés között, azaz valósággá vált a fogalom: az egészség-megőrző…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117501_oszibarack-110.jpg Bársonyos és illatos: az őszibarack

Már június végén érni kezdenek az első hazai fajták, és egészen szeptember végig találkozni lehet a sárga- és fehérhúsú, lédús és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122443_fetagolyok-110.jpg Diós fetagolyók petrezselyem-köntösben

A nyári konyhában az az egyik legnagyszerűbb, hogy az ember hihetetlenül kreatívvá válik a friss alapanyagokból, relatíve kis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122422_joghurttorta-110.jpg Krémes és hűsítő joghurttorta

A joghurttorta ideális édesség lehet a meleg nyári napokon, sőt a nagyobb mennyiségű benne található joghurtnak köszönhetően még…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept