Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojásos bárányhús

Hozzávalók

  • 70 dkg csontos bárányborda
  • 60 dkg báránygerinc
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 4 db tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 darab paradicsom
  • 1/2 dl fehér bor

Elkészítés

    1. A húst feldaraboljuk, megmossuk. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Rátesszük a bárányhúst, majd pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a borral, rátesszük a paradicsomokat.
    3. Lefedjük és hagyjuk párolodni. Mivel a fiatal bárányhús sok nedvességet enged, nem szükséges vizet önteni alá a pároláshoz. 
    4. Ha elpárolódott a folyadék, pirosra sütjük a húst. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Az öntetet ráöntjük a bárányhúsra, majd készre sütjük.
    5. Krumplisalátával vagy fejes salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom hagyományos erdélyi húsvéti étel. Húsvétkor amikor levágtuk a bárányt, mindig készül ilyen tojásos bárány is. Két változat ismert: amikor feltört tojást ütöttünk rá, a másik, amikor a főtt tojást villával összetörtjük és azzal gazdagítjuk a bárányhúst. Felnőtt fejjel rájöttem, hogy a báránynak nincs túl sok húsa, főleg a gerincnek és a bordának, ezért kell gazdagítani a fogást, ami hihetetlen finom!

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin