Tojásmentes mandulás muffin

Hozzávalók

  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 12,5 dkg fehér tönkölybúzaliszt
  • 10-12 dkg barna nádcukor
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 tk citromlé
  • 0,5 citrom (reszelt héja)
  • 4 ek olaj
  • vaníliaaroma
  • víz

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat, a kétféle lisztet, a nádcukrot, a darált mandulát és a citrom reszelt héját összekeverjük egy egy tálban. Hozzáöntjük a citromlevet, az olajat, egy kevés vaníliaaromát és annyi vizet (kb. 1,5-2 dl), hogy nagyon sűrű palacsintatésztaszerű állagú legyen.
    2.  Gyorsan összekeverjük, papírkapszlival bélelt muffinsütőformába adagoljuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük.

      A muffinkészítés egyik titka, hogy soha ne kevergesd hosszan a száraz összetevőket a nedvesekkel, és ne hagyd sokáig állni.

Megjegyzés

Ez egy jól bevált tojásmentes alaprecept, amit tudsz kedvedre variálni. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin