Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojáslikőrös sajttorta

default user icon

Hozzávalók

  • Az alaphoz:
  • 12,5 dkg zabkeksz
  • 3 ek vaj
  • 2 ek cukor
  • A krémhez:
  • 12 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg natúr krémsajt
  • 3 ek liszt
  • 1,75 dl tojáslikőr
  • 2 db tojás
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

    1. A durvára darált kekszet összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a 2 ek cukorral. Az egészet egy 22 cm-es, kapcsos tortaforma aljábanyomkodjuk, és165 fokos sütőben 10 percig sütjük, majdkivesszük, és hagyjuk kihűlni.
    2. Kézi habverővel simára keverjük a krémsajtot a cukorral, a liszttel és a tojáslikőrrel, majd a hozzá a tojást és a szerecsendiót.
    3. Az egészet a formába simítjuk, és a tortát először 220 fokon 10 percig, majd 150 fokon még 45 percig sütkük. Akkor jó, ha a teteje már megsült, de belül egy kicsit remegős. Hagyjuk a formában kihűlni.

      16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>> 

      SAJTTORTA, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI - VIDEÓ! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin