Elkészítés: A vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sót keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját. Adjuk hozzá az aprított csokoládét. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd a tojáslikőrrel felváltva adjuk a vajas krémhez. A fehérjéket a kristálycukorral verjük fel krémes állagú habbá, ezt óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába. Egy őzgerinc sütőformát vékonyan vajazzunk és lisztezzünk ki, töltsük bele a masszát, a tetejét simítsuk el. 170 fokos sütőben kb. 40-50 percig süssük. A kihűlt süteményt kenjük meg szilikonecset segítségével passzírozott lekvárral, majd öntsük a tetejére az olvasztott fehér csokoládét. Díszítsük ízlés szerint tortadarával, drazséval, cukorkákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre