Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös muffin és bárány

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 28 dkg finom liszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom lereszelt héja
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 8 dkg vágott mandula vagy dió
  • 6 dkg mazsola
  • 2 db tojás
  • 13 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl étolaj vagy 12,5 dkg puha vaj
  • 2 dl tojáslikőr
  • 1 evőkanál rum
  • 1 dl tejföl
  • Az öntethez:
  • 10 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál tojáslikőr

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, a szerecsendióval, a reszelt citromhéjjal, a mandulával vagy dióval és a mazsolával. Nagyobb tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat vagy vajat, a tojáslikőrt, a rumot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. A lisztes keveréket hozzáadva lazán összedolgozzuk.

A sütőformákat 2/3 részig töltjük a tésztával, majd a már 180 °C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat 5-10 percig a sütőformában pihentetjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.

Az öntethez a porcukrot és a tojáslikőrt fényesre keverjük, és a langyos muffinok tetejét belemártogatjuk.

Megjegyzés

A hozzávalók 12 db muffin vagy 1 db bárány és 6 db muffin készítéséhez értendő. Húsvétkor készítsünk bárány formában is, a kisgyerek örülnek majd neki. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss