Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, a szerecsendióval, a reszelt citromhéjjal, a mandulával vagy dióval és a mazsolával. Nagyobb tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat vagy vajat, a tojáslikőrt, a rumot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. A lisztes keveréket hozzáadva lazán összedolgozzuk.
A sütőformákat 2/3 részig töltjük a tésztával, majd a már 180 °C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A kész muffinokat 5-10 percig a sütőformában pihentetjük, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Az öntethez a porcukrot és a tojáslikőrt fényesre keverjük, és a langyos muffinok tetejét belemártogatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre