Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös meggytorta II.

MME MME
5/5
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2-3 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1-2 dkg kakaópor
  • A meggyes krémhez:
  • 3 dkg kristálycukor
  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • A tojáslikőrös krémhez:
  • 16 g színtelen zselatin
  • 20 dkg margarin
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3,5 dl tejszín
  • A torta bevonásához:
  • 6 g színtelen zselatin
  • 4 dl tejszín
  • 2 dkg kristálycukor
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • 2 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • kakaópor
  • csokoládéforgács (vagy tortadara)

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a kristálycukrot és csipetnyi sót. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd rászitáljuk a keményítővel, a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet.

A tésztát az alján sütőpapírral kibélelt, 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 Celsius-fokon 25-30 percig sütjük.

A kimagozott meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A tortaforma karimáját kissé meglazítjuk és a piskótát a formában hűlni hagyjuk.

A meggyes krémhez a pudingport kb. 5 evőkanál meggylében a cukorral elkeverjük. A megmaradt meggylevet 1 dl vízzel felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kevergetve kb. 1 percig főzzük, majd beleforgatjuk a meggyet.

A tortalapokat keresztben félbevágjuk. Az alsó lapra úgy halmozzuk rá a meggyes krémet, hogy közben kb. 1 cm szabadon maradjon. Köréje karimát pattintunk.

A tojáslikőrös krémhez beáztatjuk a zselatint. A margarint a tojáslikőrrel és a cukorral simára kikeverjük. A feloldott zselatint kevés krémmel elvegyítjük, majd a megmaradt krémhez adjuk. A tejszínt felverjük kemény habbá, és a krémbe forgatjuk. A krém negyedét a meggyrétegre simítjuk.

A másik tortalappal befedjük, és megkenjük a megmaradt krémmel. Körülbelül 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.

A torta bevonásához a zselatint beáztatjuk, félretesszük. A tejszínt kemény habbá felverjük, közben beleszórjuk a habfixálót és a cukrot. A karima eltávolítása után a torta oldalát bevonjuk habbal, a maradékot pedig nyomózsákba töltjük, és a torta szélére körben peremet nyomunk. A feloldott zselatint a tojáslikőrrel összekeverjük, és a tortára öntjük. A tortát kb. 30 percre hűtőszekrénybe állítjuk.

A megmaradt tejszínhabból a torta tetejére habokat nyomunk. Végül a torta oldalát kakaóporral meghintjük, és a tetejét kidíszítjük a csokoládéforgácsokkal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss