Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös-mascarponés piskótatekercs

MME MME
5/5
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojás
  • 3/4 bögre cukor
  • 1 teáskanál vanília-aroma
  • 3/4 bögre liszt
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 teáskanál keményítő
  • A krémhez:
  • 2 dl tojáslikőr
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 + 2 evőkanál cukor
  • 1/4 bögre kókuszreszelék
  • 1 bögre sűrű habtejszín
  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 20 dkg friss eper

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban felverjük a tojások sárgáját, amíg elkezd kifehéredni. Ezután fél bögre cukrot adunk hozzá, és további 2 percig verjük, végül hozzáadjuk a vanília-aromát. Egy másik tálban habosra verjük a tojások fehérjét, és apránként hozzáadjuk a maradék cukrot, addig verjük, amíg már annyira kemény, hogy megáll a habverő keverőjén. Óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Ügyeljünk rá, hogy a lisztet alaposan eldolgozzuk, és ne maradjanak benne csomók.

Kikent, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, elegyengetjük. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e rendesen a piskótánk. Amikor megsült a piskótánk egy tiszta konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A meggyet 2 evőkanál cukorral felfőzzük, majd a levét a kihűlt, kitekert piskótára csurgatjuk.

A mascarponét elkeverjük a tojáslikőrrel és a kókuszreszelékkel. A krém háromnegyedét belekenjük a piskótatekercsbe, rászórjuk a meggyszemeket, majd feltekerjük.

A maradék krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejszínhabbal, és ezzel kenjük be kívülről a tekercsünket. A friss eperrel díszítjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss