Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös-mascarponés kosárkák

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg zabliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • kevés fahéj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 0,5 dl kókusztejszín
  • 1 dl tojáslikőr
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg konzerv sárgabarack + 0,5 dl a szirupból
  • 5 dkg főzés nélküli vaníliás krémpor
  • A díszítéshez:
  • kb. 20 dkg marcipán
  • ételfesték

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.

2. A krémhez 0,5 dl kókusztejszínt 0,5 dl tojáslikőrrel elkeverünk, hozzáadunk 5 dkg vajat, és forrásig melegítjük. Levesszük a tűzről, és elkeverünk benne 15 dkg fehércsokoládét, majd kihűlésig félretesszük.

3. A sütőt előmelegítjük, a kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 170 º C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

4. A sárgabarackot pürésítjük, 0,5 dl szirupot és 0,5 dl tojáslikőrt előírás szerint elkeverjük a pudingporral.

5. A kihűlt fehércsokoládés krémet elkeverjük az elkészített pudinggal, a pürésített sárgabarackkal és a mascarponéval.

6. A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd marcipánból készített fűvel, tojásokkal díszítjük és tálaljuk.

Megjegyzés

A marcipánból készített tojásokat kimárthatjuk olvasztott csokoládéban, a füvet marcipán helyett zöldre színezett kókuszreszelékből is elkészíthetjük. - Danani

Ezek is érdekelhetnek

Friss