Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojáslikőrös madártej

default user icon

Hozzávalók

  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 l tej
  • 200 ml habtejszín
  • 1 db vaníliarúd
  • 50 ml tojáslikőr
  •  

Elkészítés

    1. A tojássárgájákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és evőkanállal kis halmokat adagolunk belőle a megmelegített tejbe. (Ügyeljünk rá, hogy ne forrjon!) A habokat oldalanként néhány pillanatig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük ki, és és félretesszük.
    2. A  tejhez hozzáadjuk a tejszínt, a vaníliarúd kikapart magjait és a rudat is, majd felforrósítjuk, de nem forraljuk! Azután a tűzről lehúzzuk. A vaníliarudat eltávolítjuk belőle, és leszűrjük.
    3. A tojássárgájás masszából néhány evőkanálnyit csorgatunk a tej-tejszín keverékhez, és alaposan elkeverjük, majd megismételjük a műveletet még egyszer-kétszer. Aztán visszatesszük a tűzre, és beleforgatjuk a maradék tojássárgájás masszát. Kis lángon, állandó kevergetés mellett melegítjük néhány percig, amíg kissé besűrűsödik. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kissé hűlni, majd ízesítjük a tojáslikőrrel. A habgaluskát a tetejére halmozzuk, és fogyasztásig a hűtőben tároljuk.

    10+1 LEGJOBB MADÁRTEJ RECEPT, AMIVEL NEM NYÚLHATSZ MELLÉ! >>>

    TOJÁSLIKŐR, AZ ÉDES KÍSÉRTÉS: MÁR MOST KÉSZÍTSD EL HÚSVÉTRA! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Tojáslikőrös madártej recept?


Magazin