Keress receptre vagy hozzávalóra

Tojáslikőrös képviselőfánk

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 17 dkg vaj
  • 2,5 dl víz
  • 28 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál tojáslikőr
  • Valamint:
  • 5 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatossan addig keverjük, amíg elválik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenkét hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját!

    A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehértjét.

    A kihűlt fánkokat kéttévágjuk, és nyomozsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük.

    Porcukorral megszórva tálaljuk. Másnap még finomabb!

Megjegyzés

A tojáslikőrtől ígazán finom lesz, ill. ez adja a húsvéti minősítését is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

imre8l 5 évvel ezelőtt
Lényeg az minden képviselőfánk tészta sütésénél,hogy sütés elejétől az első húsz percben nem nyitjuk ki a sütőajtót,mert különben a gőz kiszökik és a nem elég stabil sülés alatt lévő fánktészta össze esik.Lapos marad a sütemény tészta. Magyarázat:Ennél a tésztafajtáknál is a gőz hajtja fel az égetett tésztát és nem a sütőpor vagy más kémiai lazítószer. Ha letelt a 15-20 perc,ezután már nyugodtan nyitogathatunk,nem fog összeesni.Ha sütést szárítással fejezzük be,semmi gond hiszen a nedves tölteléktől összeérés ideje alatt újra belseje visszanedvesedik külseje száraz élvezetes marad.(Nem fog elázni a fánk talpa.) Ha szárazabb sajtkrémmel töltjük,akkor szinte nem érdemes agyonra szárítgatni a sütőben.
AndyXXX 6 évvel ezelőtt
Értem én, hogy ne nyissam ki a sütő ajtaját, de mivel nekem nem üveges az ajtó(így nem látok be, hogy mennyire sült meg), egy sütési időt igazán írhattál volna a sütési hőfok mellé.

Hasonló Receptek

Magazin