Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Tojáslikőrös-banános torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Tojáslikőrös-banános torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 265
  • Elküldve: 26

Hozzávalók:

  • 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a formához
  • A töltelékhez:
  • 3 db banán
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál rum
  • 2 csomag banán vagy vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • A krémhez:
  • fél csomag zselatinpor
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg tejföl
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 4 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 1 banán

Elkészítés:

1. A tojáskoat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.

2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.

3. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.

4. 1,5 deci vízbe rakjunk 3 evőkanál zselinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel!! A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén. A tortát 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljünk a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt. Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzés:

Nálunk ez a kedvenc, remélem, ízleni fog! :)

A receptet és a fotót Tyumpika küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 8. Ebedit
    2013. február 13. (szerda) 10:16
    Végül megcsináltam cukor nélkül. Már utólag tudom, hogy butaság volt. Nagyon is kell a pudingba a cukor. Még egy tanács azoknak, akik ezután készítik majd el, hogy a tejfölös-zselatinos (torta teteje) részbe tegyenek több cukrot, mert sajnos a receptben megadott mennyiséggel az sem volt elég édes.
Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fügés-ricottás pizza Fügés-ricottás pizza
Kesudiós-kardamomos chia puding Kesudiós-kardamomos chia puding
Muszaka egyszerűen Muszaka egyszerűen
Bolo do caco (madeirai kenyér) Bolo do caco (madeirai kenyér)
Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával
Sárgabarackos-meggyes lepény Sárgabarackos-meggyes lepény
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122693_chia-110.jpg Chia mag, a szuperélelmiszer

Néhány évvel a quinoa feltűnését követően újabb elfeledett, majd évszázadok után újra megtalált szuperélelmiszer tartja lázban a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A polenta vagy más néven kukoricadara, puliszka sokféle módon felhasználható. Nagyon jó levesbetétnek, köretek alapjául is kitűnő, sőt különféle desszerteket is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept