Tojáslikőrös-banános torta

default user icon
8 4.3/5
Tojáslikőrös-banános torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • vaj és liszt a formához
  • A töltelékhez:
  • 3 db banán
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál rum
  • 2 csomag banán vagy vanília ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • A krémhez:
  • fél csomag zselatinpor
  • 4 dl habtejszín
  • 25 dkg tejföl
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 4 dkg cukor
  • A díszítéshez:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • 1 banán

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A tojáskoat verjük habosra a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a kakaóporral, majd keverjük hozzá a lisztet és a sütőport is. Egy kapcsos tortaformát kenjünk ki vajjal, lisztezzük be, majd a beleöntött tésztát süssük a 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig.

    2. A süteményt hagyjuk kihűlni a formában. A banánokról fejtsük le a héjukat, majd hosszában vágjuk mindegyiket félbe, és fektessük egymás mellé a tészta tetejére a formában. Locsoljuk meg a rummal és a citrom levével.

    3. A pudingport csomómentesen keverjük el a tejben, majd forraljuk addig, amíg besűrűsödik. Ezután öntsük a tortára pakolt banánokra, és várjunk addig, amíg kissé megszilárdul.

    4. 1,5 deci vízbe rakjunk 3 evőkanál zselinport, majd egy lábasba téve 1 dl tejszínnel együtt gyenge tűznél melegítsük meg, ám semmiképpen se főzzük fel!! A maradék tejszínből verjünk kemény habot, és keverjük el azt a tejföllel, a cukorral meg a tojáslikőrrel. A zselatint is adjuk hozzá, majd az így kapott krémet oszlassuk el a süti tetjén. A tortát 1-2 órára tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Tálalás előtt csatoljuk le róla a formát, reszeljünk a tetejére az étcsokoládét, és karikázzunk rá egy banánt. Jó étvágyat kívánok!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Elek-Balázs Edit 3 évvel ezelőtt
Végül megcsináltam cukor nélkül. Már utólag tudom, hogy butaság volt. Nagyon is kell a pudingba a cukor. Még egy tanács azoknak, akik ezután készítik majd el, hogy a tejfölös-zselatinos (torta teteje) részbe tegyenek több cukrot, mert sajnos a receptben megadott mennyiséggel az sem volt elég édes.
Elek-Balázs Edit 3 évvel ezelőtt
Szeretném megkérdezni, hogy a pudingba nem kell cukor? Vagy direkt lett kihagyva, mert úgy már túl édes lenne az összhatás?
Zsedényi László 7 évvel ezelőtt
A recept alapjában véve jó, csak a zselatinnál vigyázzatok, mert ott a nagy tasakúból tettem fél csomaggal és az 1-2 óra alatt nem szilárdította meg! Kell a zselatinnak egy éjszaka, míg az a rengeteg folyadékot a hűtőben megszilárdítja. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon finom!
Szőllősi Bea 7 évvel ezelőtt
Oh nagyon sajnálom hogy nem sikerült mindenkinek olyan jól.Habtejszínként mindenképp Hulalát ajánlok mert azt szép keményre fel lehet verni és így a kis zselatin is megteszi a hatását!
madarász orsolya 7 évvel ezelőtt
nekünk sajnos nem sikerült olyan jól, hozzá kell tenni, hogy ennyi zselatintól a dermedési idő legalább egy éjszaka és nem 1-2 óra!nekem nem volt ennyi időm várni rá, úh. többet tettem bele, és ez el is rontotta az ízét
Zsozsóka 7 évvel ezelőtt
Nagy sikert arattam vele, köszi a receptet!
Horvathné Tímea 7 évvel ezelőtt
Hmmm, nagyon jól nézki. Tudom mi lesz a desszert hétvégén :d
Turi Éva 7 évvel ezelőtt
Tetszik a recept! Biztos kipróbálom!

Hasonló Receptek

Magazin