A lisztet, a sütőport és a keményítőt egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A vajat felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk.
A sárgáját keverőtálba tesszük, 20 dkg cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival elektromos habverővel 6-7 perc alatt fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, folyamatos keverés mellett a masszához adjuk előbb az olvasztott vajat, majd a tojáslikőrt. 2-3 perc keverés után kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
A kuglófforma belsejét kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt aranyszínűre sütjük – tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Ha kész, néhány percet a formában pihentetjük, majd határozott mozdulattal konyhai rácsra borítjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.