A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, apró magjait egy éles kés segítségével kikaparjuk. Összekeverjük az őrölt szegfűszeggel és félretesszük.
Egy nagy keverőtálba rakosgatjuk a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot, és a konyhai robotgép habverőjével, erős fokozaton 5-6 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a szegfűszeget, és további 2-3 percig keverjük.
Folyamatos keverés mellett, a habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolva hozzáadjuk a sűrített tejet, majd a whiskyt. Az így kapott sűrű, habos italt legalább 2 órára lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Ha már lehűlt, a habot óvatosan lekanalazzuk a tetejéről, és jól zárható üvegbe vagy üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk.