Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojáslikőr házilag

default user icon

Hozzávalók

  • 1 rúd vanília (kikapart belseje)
  • 1/2 mk őrölt szegfűszeg
  • 6 db tojássárgája (közepes méretű nagyon friss tojásból)
  • 15 dkg porcukor
  • 2,5 dl cukrozatlan sűrített tej
  • 5 dl whisky

Elkészítés

    1. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, apró magjait egy éles kés segítségével kikaparjuk. Összekeverjük az őrölt szegfűszeggel és félretesszük. 
    2. Egy nagy keverőtálba rakosgatjuk a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot, és a konyhai robotgép habverőjével, erős fokozaton 5-6 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a szegfűszeget, és további 2-3 percig keverjük.
    3. Folyamatos keverés mellett, a habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolva hozzáadjuk a sűrített tejet, majd a whiskyt. Az így kapott sűrű, habos italt legalább 2 órára lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Ha már lehűlt, a habot óvatosan lekanalazzuk a tetejéről, és jól zárható üvegbe vagy üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk.

      A legjobb karácsonyi italok >>> 

      KÓKUSZTEJES TOJÁSLIKŐR - VILLÁMGYORSAN >>> 

      Narancsos grog >>> 

Megjegyzés

Érdemes minél gyorsabban elfogyasztani, de hűtőszekrényben, lehetőség szerint sötét palackban 4-6 hétig is tárolhatjuk.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin