Tojásleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobb hagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél citrom leve
  • 1 babérlevél
  • fél citrom felkarikázva
  • 1,5 liter víz
  • köménymag
  • őrölt bors
  • egész bors
  • ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • A posírozott tojáshoz:
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 csipet só
  • 1 csipet cukor

Elkészítés

    Elkészítés: Megmossuk, félbevágjuk és felkarikázzuk a hagymákat, majd felforrósított olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk köménymaggal és liszttel. Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, babérlevéllel, citromlével. Csendesen gyöngyözve puhára főzzük a hagymákat - ez kb. 10-15 perc.
    Egy külön lábasban vizet forralunk, beletesszük a sót, cukrot, és az ecetet. Addig melegítjük, amíg a víz csendesen forrni kezd. A tojásokat beletesszük egy megvizesített merőkanálba és óvatosan a gyönygyöző vízbe tesszük, majd kigördítjük a merőkanálból. Ha már mind a négy tojás a fazékban van, egy fakanállal finoman megkeverjük őket, nehogy leragadjanak az edény aljára. Kifehéredésig főzzük őket. Lecsepegtetjük őket. A tejfölbe kevert 1 evőkanál liszttel behabarjuk a levest, beletesszük a tojásokat és a citromkarikákat. Egyet rottyantunk a levesen, és máris fogyasztható.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

szili303 1 évvel ezelőtt
Nem tudok főzni, és nekem például nagy gondot okozott az, hogy mit jelent pontosan az, hogy megfűszerezzük ezzel meg azzal. Az mit jelent? Egy csipet mindenből? Vagy hogy működik ez? A pirospaprikával nincs gond, mert oda van írva, hogy 1 evőkanál kell belőle. De a köménymag, őrölt bors, egész bors, só, ételízesítő mennyiségét nem tudom. Valaki segítene nekem?
sz.vally 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, én is kihagytam a külön lábasba főzést, egyből az alaplébe tettem a tojásokat. Fincsi és tartalmas levest kaptunk, így tejföllel habarva. Köszönjük :)
Török Marianna 4 évvel ezelőtt
Bocs, tévedtem, abban nem volt tejföl, babérlevél meg citrom! Megcsináltam, isteni. Persze én lusta vagyok, úgyhogy a tojást csak beleütöttem a forrásban lévő levesbe, számoltam 60-ig és kész! Ja és nem habartam, volt már abban elég liszt, csak tejfölt tettem bele
Török Marianna 4 évvel ezelőtt
Otthon ezt köménymagos levesnek hívták,a tojást a végén kellett beleütni a forrásban lévő levesbe, 60-ig számolni ,és kész.
Telek Imre 5 évvel ezelőtt
Életem kb. első levese(abszolút nem tudok főzni), és egész jól sikerült. Mondjuk az eleje kicsit le akart égni, mert a 4 kanál olaj meg a liszt eléggé kiszáradt. Egy kevés vizet meg olajat öntöttem rá az elején. A lényeg hogy sikerült. Köszi!
Brea 6 évvel ezelőtt
Ja, egy apróság. Én felvertem 3 tojást, és belecsurgattam a habarás előtt.
Brea 6 évvel ezelőtt
Én életben nem ettem meg a tojáslevest, de most ezt a verziót megfőztem a köhögős páromnak, hátha meggyógyul. Hogy ezen segítettem-e azt még nem tudom, de én is ettem egy tányérral, és be kell valljam, ez egy nagyon finom verzió. Olyanoknak is javaslom, akik eddig nem szerették. Köszönöm ezt a rendhagyó receptet. Elmentve:)
Kaderják Bartus Anna 8 évvel ezelőtt
Isteni volt, köszönjük!
zsofi 10 évvel ezelőtt
Finom, szeretem! :)
GABRIELLA 10 évvel ezelőtt
Mindig a már majdnem kész levesbe főzöm ki az egész tojásokat, elötte felverve belecsurgatok 1 tojást, és hogy teljes legyen az áhitat egy csokor petrezselyem és zellerzöldet is belefőzök.

Hasonló Receptek

Magazin