Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre sütjük. A tojásokat egy tálba felütjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a piskótatésztánál kicsit hígabb masszát kapjunk. Öntünk bele 1 evőkanálnyi étolajat is. A serpenyőben - melyben a hagymát kisütöttük - olajat hevítünk, és ha már forró, beleöntjük a massza felét. Aranybarnára sütjük az alját, majd megfordítjuk, mint a palacsintát, és a másik felét is szép pirosra sütjük. (Ha egészben nem tudnánk megfordítani, nyugodtan félbe vagy negyedbe is vághatjuk, és így fordítsuk meg.) Tálra csúsztatjuk, s alaposan kikevert tejfölt csepegtetünk rá. A maradék tojásos masszát is hasonlóképp készítjük el.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre