Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojáslepény olaszosan (frittata)

default user icon
4.2/5

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 2 ek finomliszt
  • 1 dl tej
  • 2 ek olaj
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 1/2 kávéskanál szárított oreganó (vagy szurokfű)
  • 1 csipet sütőpor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • A tetejére:
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 csokor petrezselyem vagy bazsalikom

Elkészítés

    1. A tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, beleszórjuk az összes fűszert, a zúzott fokhagymát meg a sütőport, és együtt jó habosra felverjük.
    2. Előveszünk egy jó nagy serpenyőt, és az olajat belecsorgatjuk. Felforrósítjuk, majd a masszát beleöntjük, beledobáljuk a félbevágott paradicsomokat, a serpenyőt 160 fokos sütőbe toljuk 15 percre, és jól átsütjük, majd megszórjuk a reszelt sajttal, hagyjuk, hogy ráolvadjon, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel és/vagy bazsalikommal.
    3. Pirított kenyérszeletekkel azonnal tálaljuk.

    18 TOJÁSOS TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

    10 DOLOG, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA TOJÁST ESZEL >>> 

    TOJÁSOS FINOMSÁGOK >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin