Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tojáshabos egrestorta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg egres
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tojáshabhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
  • 1 teáskanál citromlé
  • A díszítéshez:
  • 15 dkg egres
  • 15 dkg almalekvár
  • 2 evőkanál szálasra vágott mandula

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a margarint habosra keverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval és a reszelt citromhéjjal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a krémbe vegyítjük.

    A tésztát margarinnal kikent, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába simítjuk, és ráhalmozzuk a gyümölcs 2/3 részét. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük, majd hűlni hagyjuk.

    A tojásfehérjét a citromlével nagyon kemény habbá verjük. Beleszórjuk a cukrot és a keményítőt. A tortakarimát eltávolítjuk. A habot felhőszerűen a torta szélére kanalazzuk, majd 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

    A díszítéshez az almalekvárt megmelegítjük, beleforgatjuk az egrest, és a torta közepére halmozzuk, végül meghintjük a szálasra vágott mandulával.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin