Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásgombák (töltött tojás)

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk. Gömbölyűbb végükből levágunk egy egyenes, vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon.

Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, és finomra aprózzuk. Óvatosan kiemeljük a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal, végül hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és visszatöltjük a tojásokba.

A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és a tojásokra borítjuk. A tubusos majonézből néhány apró pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és fogyasztásig hidegre tesszük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss