Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk. Gömbölyűbb végükből levágunk egy egyenes, vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon.
Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, és finomra aprózzuk. Óvatosan kiemeljük a sárgájukat, habosra keverjük a mustárral, a tejföllel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal, végül hozzáadjuk a felaprózott tojásfehérjét és a petrezselymet. Csőr nélküli habzsákba (vagy egyik csücskén kivágott nejlontasakba) szedjük, és visszatöltjük a tojásokba.
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, és a tojásokra borítjuk. A tubusos majonézből néhány apró pöttyöt nyomunk a kalapkák tetejére, és fogyasztásig hidegre tesszük. Kiflikarikákat kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre