Elkészítés: A burgonyából burgonyapürét készítünk, vajjal jól kikeverjük, ízlés szerint sót és őrölt szerecsendiót teszünk bele. 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan, hogy ne nagyon törjön, a burgonyapüréhez vegyítjük. Egy nagyobb tűzállótálat vajjal kikenünk, belesimítjuk a burgonyapürét, és vízbe mártott merőkanállal - egyforma távolságra - négy méjedést nyomunk. Ezekbe óvatosan belecsúsztatjuk a tojássárgákat. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojássárgák megsülnek. Bármilyen zöldsalátával vagy kapor-, sóska-, spenót-, paradicsommártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre