Tojásfasírt

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 3-4 evőkanál finomliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1-2 evőkanál olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 10 db főtt tojás
  • A bundázáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet kikeverem a 2 tojással, a liszttel, a finomra vágott petrezselyemmel és az 1-2 evőkanál olajjal. Ízlés szerint fűszerezem. A főtt tojásokat apróra vágom (tojásszeletelővel 2 vágással) vagy lereszelem, a masszához adom. Az egészet kevergetve sűrűre főzöm. Fontos, hogy elég sűrű legyen, mert különben nem formázható. Vizes kézzes fasírtnyi daradokat veszek belőle, a szokásos módon bundázom. Forró olajban hirtelen átsütöm.

Megjegyzés

Ha sikerül az ízesítését eltalálni, isteni finom. Egyetlen hátránya, hogy 14 tojás kell hozzá...

Csörsz Tünde
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vékony Erika 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett, én fél adagot készítettem, 15 nagyobb fasírtunk lett. Mi most sült kruplival ettük, de én nagyon el tudnám képzelni mellé a spenótfőzeléket is. Kösz!!

Hasonló Receptek